Hlavní obsah
Článek

Na pražském letňanském výstavišti začala velkolepá výstava Titanic, jejíž zahájení, které uváděl Leoš Mareš (47), si v dobových kostýmech nenechaly ujít ani modelky Aneta Vignerová (36) a Veronika Procházková (37). Kdyby ale žily v dobách, kdy tahle loď vyplouvala na cestu z Evropy na mořské dno, vyvázly by v pořádku. Nikdy by totiž nenastoupily.

"Byla jsem na jachtě v Chorvatsku, na žádné velké lodi jsem nebyla. Myslím, že člověk musí být připravený na to, kdyby tam chytil horečku nebo mořskou nemoc. Nevím, co bych dělala. Možná bych potřebovala rovnou pomník," svěřila Aneta. "Mě taky zaoceánská plavba úplně neláká. Jsem člověk, který musí mít léky a podobně, i když věřím, že na té velké lodi je to přece jen stabilnější. Asi bych radši volila na cestu letadlo," mínila Veronika.

Obě samozřejmě viděly romantický film Titanic s Kate Winslet a Leonardem DiCapriem, ale nikdy nezatoužily prožít scénu, kdy by stály, v objetí s partnery, na přídi lodi a vítr se jim proháněl ve vlasech. "Nám bude stačit, když ho vezmu na tuhle výstavu a stoupneme si na tu příď, která je tady vystavená. Ale výstava určitě stojí za to," byla si jistá Aneta.

Na romantiku, zdá se, holky tak nějak vůbec neužije. Třeba projížďku po Vltavě na pramici také zavrhly. "Když už jsme u toho, ani si nepamatuju, kdy jsem nějakou romantiku zažila, natož na loďce. I když, teď bude Valentýn, tak to třeba přijde," vyhrkla upřímně Veronika. A obě se posléze shodly, že když už romantika u vody, ideální by byly lázně s vířivkou.

A co je na výstavě Titanic k vidění? Návštěvníci zde vstoupí na palubu Titaniku a prožijí kompletní příběh legendárního plavidla. Poprvé v České republice je možné nahlédnout do věrných rekonstrukcí kajut, strojovny, jídelního oddílu, chodeb, můstku a dalších částí lodě. Na návštěvníky čeká více než dvě stě skutečných exponátů vylovených přímo z vraku Titaniku.

Reklama

Další články

Načítám