Hlavní obsah
Článek

Po oscarovém trumfu s dramatem Černá labuť se Natalie Portman (34) zařadila mezi renomované hollywoodské hvězdy a zdálo se, že její jméno je zárukou úspěchu. Oslavovaná herečka se teď ovšem přesvědčila o tom, jak trpce chutná neúspěch.

Scénář k westernu Jane Got a Gun se Natalii Portman raději neměl nikdy dostat do rukou. Nešťastný projekt totiž od počátku provázely problémy, ale ambiciózní herečka nedbala varování. Z filmu postupně vycouvali herci Michael Fassbender a Bradley Cooper, režisérka Lynne Ramsay i kameraman Darius Khondji. Natalie Portman však byla přesvědčena o jeho úspěchu, a tak se kromě hlavní ženské role zhostila i pozice producentky.

Film Jane Got a Gun byl natočen už v roce 2013, ale kvůli sporům s původním tvůrčím týmem, který jej chtěl realizovat, se jeho premiéra neustále odkládala. Když už to vypadalo, že se Natalie Portman dočká vysněné chvilky, slavnostní premiéra v Paříži byla loni v listopadu zrušena kvůli teroristickým útokům.

Prokletý western se před americké publikum dostal až na konci ledna a setkal se s absolutním nezájmem. Osudový projekt Natalie Portman se hrál v 1210 kinech, kde za premiérový víkend utržil žalostných 835 tisíc dolarů. O týden později přišla další pohroma a propad o 85 %, jímž se film Jane Got a Gun zapsal do historie největších hollywoodských průšvihů. Sen o tržbách ve výši 25 miliónů dolarů, které odpovídají produkčním nákladům, se tak rozplynul.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám