Hlavní obsah
Článek

První větší roli pro moderátorku Petru Svoboda (41), kterou známe z obrazovek zpravodajství televize Nova, znamenalo natáčení hudbení komedie Decibely lásky. Sice si tam nezatančila ani nezazpívala, ale i tak stála nová zkušenost za to.

Pro Petru totiž natáčení znamenalo i nutnost zvládnout situace, které nebyly zcela ve scénáři. „Když jsme s Rudou Hrušínským nejmladším natáčeli letní romantickou večeři na terase restaurace, bylo ve skutečnosti venku sotva pár stupňů nad nulou. Drkotaly mi zuby zimou, takže se produkce smilovala a přinesli mi pod stůl přímotop. Výsledek byl, že mi skoro shořely nohy, ale zase mi bylo teplo, a navíc to ve filmu vypadá tak, že mi do vlasů fouká letní vánek. Ale omyl, byl to přímotop. Našim maskérkám se ale ten výsledný vedlejší efekt na kameře hrozně líbil a panu režisérovi, myslím, taky,“ smála se Petra.

Ve filmu má tři mužské herecké partnery - Filipa Cíla jako bratra a zmíněného Rudolfa Hrušínského nejmladšího s Romanem Vojtkem (51) jako nápadníky. „Všichni tři jsou profesionálové a byli moc fajn. Filip nezapře své herecké vzdělání, bylo to znát, klapne klapka a on prostě okamžitě přepne do své role. Roman je kromě herectví navíc i skvělý tanečník a co se týká Rudy, tak s ním jsem strávila na place nejvíce času a musím říct, že mi při natáčení mnohokrát dobře poradila a pomohl, takže jsem mu vděčná. Kromě toho máme oba zálibu v cestování, takže bylo pořád o čem si povídat i o pauzách,“ vzpomínala před úterní slavnostní premiérou snímku.

A co jí filmování dalo? „Odnesla jsem si spoustu dojmů a zážitků. Potkala jsem se na place s takovými legendami, jako jsou například herečka Iva Janžurová (82) nebo Rudolf Hrušínský starší. Navíc za kamerou stál jeden z našich nejuznávanějších kameramanů Vláďa Smutný. No a do třetice nezapomenu ani na natáčení scény s Karlem Gottem (†80),“ připomíná si Petra Svoboda okamžiky z natáčení.

Reklama

Další články

Načítám