Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herci ze seriálu Přístav mezi sebou přivítali nového kolegu. Jsou mu tři roky a jmenuje se Olda. Není to však dítě, ale nefalšovaný kozel, který už má zkušenosti s natáčením reklam. S rohatým kamarádem je v úzkém kontaktu celý herecký štáb.

Produkce si ho na natáčení půjčila z jednoho pivovaru, kde je tak trochu místní atrakcí. Kozel je proto zvyklý na návštěvníky i na to, že se s ním občas někdo fotí. Přesto byl před natáčením trochu nervózní. Když režisér Jaromír Polišenský zkoušel s herci scénu před chlívkem, kozel zaujatě poslouchal, najednou se odrazil, plůtek hravě přeskočil a vmísil se mezi štáb. Rekvizitáři kozího skokana proto museli přivázat a měli jasný úkol. Vyrobit a postavit kolem chlívku vyšší plot.

Kozel sice budí respekt, ale jinak je hodný a klidně se nechá podrbat. Jenže moc adeptů na drbání nenašel. „Jaké instrukce jsem dostal ohledně natáčení s kozlem? Abych se k němu pokud možno moc nepřibližoval. Což dodržuju. S kozlem sice točím poprvé, ale jinak už jsem hrál třeba s krávami, psy, koňmi nebo velbloudem,“ říkal Martin Dejdar (59), kterého znají fanoušci Přístavu jako Marka.

Od kozla si držel odstup nejen Martin, ale i Jitka Schneiderová (51), která se při kozlově kaskadérském skoku docela lekla. S rohatým hercem měli tu čest i Filip Blažek (50), Ladislav Potměšil nebo Bob Klepl. Ten přiznal, jaký je jeho sen. „Natáčení se zvířaty mi nevadí, ale zvíře nikdy nepřehrajete. Kozla bych dostat nechtěl. Ale líbilo by se mi mít kozičky kamerunské. Měl bych je na mazlení,“ vtipkoval.

Reklama

Další články

Načítám