Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když jsme na vyhlášení nominací divadelních cen Thálie zaslechli, že jako jeden ze tří nejlepších činoherců byl navržený Tomáš Šulaj, jeho jméno nám bylo povědomé. Pohledný čtyřicátník už totiž jednu vázu Thálie doma má. "To už je deset let, bylo to v jiné kategorii, za muzikál Donaha!," připomněl nám.

Letos je Šulaj nominován za roli Jury Barana v inscenaci Národního divadla Brno Je třeba zabít Sekala. A o té jsme slyšeli sotva před pár dny. Jde totiž o hru, během níž se divadelní technik v pátek skokem z provaziště pokusil spáchat sebevraždu a spadl těsně za herce. A Tomáš nám o tom vyprávěl ještě o trochu víc, než svěřil jeho kolega z představení Igor Bareš (58).

"Bylo to na začátku druhé půlky. A byl to děsný zážitek. Určitě tam byla i krev, ale protože v tomhle představení je i tak hodně krve, nebylo poznat, která je pravá a která ta umělá. Seběhla se kolem toho spousta lidí, já se držel radši dál," svěřil.

"A jestli se bude představení nahrazovat? Hrajeme ho zase v neděli, na tom pátečním byli moji známí a říkali mi, že po tomhle zážitku už to snad ani podruhé vidět nechtějí. Takže nevím," krčil rameny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám