Hlavní obsah
Článek

Herečka Alena Mihulová (58) prožívá velký herecký návrat, který naplno odstartoval film Slávka Horáka Domácí péče. Za hlavní roli Vlasty už získala několik cen včetně Křišťálového glóbu v Karlových Varech. Do jedné z hlavních rolí si ji vybrala i Česká televize, která v režii Michala Vajdičky připravuje seriál Trapný padesátky. Mihulová se v něm představí po boku Pavly Tomicové a Kláry Melíškové.

Scénář z pera Ireny Obermannové vypráví o třech ženách stojících před ‚zásadní životní inventurou‘. Zneuznaná sochařka Ema (Pavla Tomicová) nemá zakázky, ani peníze na materiál, bývalá televizní rosnička Mia (Klára Melíšková) si nedovede přiznat, že její dávná sláva je ta tam a Anča se neumí smířit s tím, že i ideální manželství může skončit nevěrou a rozvodem.

„Anička ze začátku vypadá jako hospodyňka z reklamy na kypřicí prášek. Na konci je z ní ale silná žena pevně stojící na vlastních nohách. To je pro mě nejsilnější motiv celého jejího příběhu. A pro mě je to důvod dát do postavy ze sebe co nejvíce,“ přibližuje Alena Mihulová svůj charakter v seriálu, jehož hlavním tématem je hledání ztracené sebedůvěry.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám