Hlavní obsah
Článek

Během dvoutýdenního soustředění v Thajsku měly finalistky České Miss šanci poznat tuto zemi ze všech úhlů. A co by to bylo za pobyt v zemi úsměvů, kdyby se nesetkaly s vyhlášenou thajskou kuchyní.

Po krátkém přeletu z Phuketu do Bangkoku, který byl zároveň poslední destinací, dívky netrpělivě vyhlíželi odborníci na thajskou kuchyni. Během jednoho odpoledne se dívky doslova vyřádily v přípravě místních specialit. Ze spousty čerstvého ovoce, zeleniny, rýže, masa a darů moře připravily několik jednoduchých a tradičních jídel.

Mezi přípravou pálivého salátu s krevetami, polévky Tom Yam Goong a zeleného kari s kuřetem jsme využili příležitosti a vyzpovídali finalistku Natálii Kotkovou (30). Ta měla totiž v průběhu soustředění se stravou největší problém. „Nemám alergii, ale dalo by se to nazvat jako intolerance, když to nejím, tak se cítím lépe. Nesmím kravské mléko, vajíčka, arašídy, mandle, kešu a lepek,” vyjmenovala finalistka s číslem 3 seznam potravin, kterým se vyhýbá.

Na to, že její tělo špatně zpracovává některé potraviny, přišla Natálie během svého zahraničního pobytu v Kalifornii. Po návratu z Ameriky se u ní projevily zdravotní komplikace, únava, oteklé tváře, vyrážka a problémy se štítnou žlázou. „Paní doktorka mi doporučila, abych si udělala základní test intolerance. Objednala jsem si ho přes internet a zmodralo mi skoro všechno,” směje se Natálie, která všem doporučuje, aby si podobný test také udělali a pomohli tak svému tělu.

Reklama

Další články

Načítám