Hlavní obsah
Famous
Článek

Petrohradští komunisté bijí na poplach. Revoluční hnutí v nich vyvolalo prohlášení Leonarda DiCapria (49), že by si moc rád zahrál některého z velkých mužů ruských dějin. Kalifornský rodák si troufá na Putina, Rasputina i Lenina. A právě posledně jmenovaného hlavního hrdinu Velké říjnové socialistické revoluce by si podle petrohradských komunistů neměl vůbec brát do úst. Jestli si troufne ho zahrát, hodlají bojkotovat studio a zabránit mu ve vstupu do něj. Roli Vladimíra Iljiče Uljanova alias Lenina totiž nabídlo Leonardovi přímo petrohradské studio Lenfilm.

„Poslali jsme dopis studiu Lenfilm a řekli jim, že takový krok by vyvolal protestní akce. Vyvolali bychom akce veřejné neposlušnosti poblíž vstupu do Lenfilmu a nenechali bychom je tam přijít. Měli by pro tu roli zvolit ruského herce,“ uvedl Sergej Malinkovič, šéf petrohradských komunistů. DiCaprio má přitom ruské kořeny. Jeho babička se narodila v Rusku.

„Putin by byl velmi, velmi, velmi zajímavý. Moc rád bych si ho zahrál… Lenin také, to by byla velmi zajímavá role. Moc rád bych si zahrál také Rasputina. Věřím, že bychom měli vytvořit více filmů o ruských dějinách. Rusko zahrnuje mnoho téměř Shakespearovských postav. Pro mě jako herce je to nesmírně lákavé,“ svěřil DiCaprio v rozhovoru pro německý Welt am Sonntag.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám