Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rodinná kapela Kelly Family patřila v polovině 90. let k opravdovému hudebnímu fenoménu. Produkci vlasaté rodiny se téměř nešlo vyhnout a o jejich koncerty byl nejen u nás obrovský zájem.

Koncem tisíciletí však jejich sláva postupně pohasínala. Kapela ukončila činnost a jednotliví členové se začali věnovat sólové dráze. Jedním z nich je i Jimmy Kelly, který samozřejmě vypadá úplně jinak než tehdy. Dnes má kratší vlasy a vyrostl z něj sympaťák, který se aktivně věnuje sólové dráze.

O Jimmym se někteří vyjadřují jako o největším rebelovi z kapely Kelly Family. Je to opravdu bezprostřední a velice temperamentní člověk. A přesně taková jsou i jeho vystoupení.

Na jaře chystá Jimmy turné pod názvem The Streetkid (Dítě ulice). 6. února se na něj mohou těšit také fanoušci u nás v Česku. Zpěvák vystoupí s tříčlennou kapelou v Praze v sále Na Marjánce a bude nejen zpívat, ale také vyprávět zajímavé historky, které za posledních devět let zažil během pouličního muzicírování.

„Lidé se mě ptají, jaké to je hrát znovu na ulicích a pěších zónách po tom obrovském úspěchu s Kelly Family. Během několika let jsem posbíral nespočet hezkých a také naopak nehezkých zkušeností a myslím, že bych se o ně měl s mým publikem podělit. Zavedu vás tak do ulic a přiblížím vám pouliční život hudebníka, ukážu nějaké fotky a především zazpívám spoustu písní," podělil se o své koncertní plány osobitý zpěvák.

Fanoušci Kelly Family si tak určitě přijdou na své. Jimmy se věnuje hlavně hudebním stylům country a bluegrass a hraje staré irské, španělské, americké a německé  evergreeny a lidové písně. Nezapomíná ale ani své nové skladby a písně ze starých časů Kelly Family.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám