Hlavní obsah
Článek

Pražské Divadlo Bez zábradlí chystá pro diváky novinku, na jeviště uvede francouzskou komedii z pera Yasminy Rezy Art. V hlavních rolích se představí Karel Heřmánek (76), Josef Carda a Zdeněk Žák. Hra pojednává o vztahu tří přátel, který se octne na tenkém ledě ve chvíli, kdy si jeden z nich pořídí velmi drahý obraz. Spor vyústí v hádku o hodnotách života a podstatě přátelství.

„Tuhle hru znám už dvacet let. Napsala ji velmi chytrá dáma a skvěle se opřela do mužské hlouposti,“ říká Karel Heřmánek a dodává, že si v zápalu zkoušení Artu občas se Zdeňkem Žákem a Josefem Cardou vyměnili názory, ale že by se pohádali o něco takového, jako je obraz? „To si neumím představit. Dokážeme se pohádat kvůli práci, k divadlu emoce patří, ale jinak nemáme důvod,“ dodal.

Hru Yasminy Rezy si pochvaluje i Josef Carda. „Jsem moc rád, že si Karel Art k nazkoušení vybral a se Zdeňkem nás do něj obsadil. Už pošesté jsem si velmi rád zahrál pod Karlovým režijním vedením. Někdy nám dokonce ty naše role tak skvěle předehrál, že jsme si se Zdeňkem říkali, že bychom mohli jít klidně domů,“ směje se Josef Carda. Výsledek jejich zkoušení budou moci diváci posoudit již 20. a 25. ledna, ve slavnostní premiéře pak 27. ledna.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám