Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Včera v Lucerně proběhla obnovená premiéra snímku Kamenný most režiséra Tomáše Vorla. Dorazil i hlavní představitel dramatu Tomáš Hanák, jehož doprovodil šestnáctiletý syn Tomáš. Důvodem obnovené premiéry byl nový kabát filmu - byl lehce upraven a digitalizován.

Hanák měl z Kamenného mostu tentokrát lepší pocit, nikoli však kvůli jeho úpravám. „Osobně jsem ten film trošičku v té době odsuzoval, že lidem nepomáhá. Nebylo v něm příliš optimismu. Dnes jsem ale změnil názor. Sledoval jsem dílo, podle mého názoru vyšší jakosti, i když podle jeho křestního listu spíše pro pamětníky. A jak se mi líbil? Díky kameře, hudbě a digitálnímu zpracování byl velice dobrý. Neviděl jsem ho snad patnáct let, takže jsem byl mile překvapen, jak teď vypadá. Dokonce jsem se vydržel celou dobu sám na sebe na plátně dívat. A to je co říct,“ uvedl po projekci herec, který do kina přivedl i svého syna.

Co ten na snímek říkal? „Neměli jsme moc času to probrat, ale určitě si o Kamenném mostě ještě popovídáme a probereme ho. Takže hodnocení syna zatím neznám, ale neusnul, neodešel, vydržel, takže asi byl spokojen, a o to tak nějak i v životě jde,“ doplnil Hanák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám