Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

V takový úspěch kontroverzní zpěvačka, jejíž největší hudební sláva už pominula, nedoufala ani ve svých nejoptimističtějších představách. Sotva rozdýchala úspěch na Zlatých glóbech, potěšily ji i oskarové nominace.

Lady Gaga (38) si z nedělního ceremoniálu odnesla Zlatý glóbus za herecký výkon v seriálu American Horror Story: Hotel, což bylo velkým překvapením i pro ni samotnou. Teď má šanci svou sbírku trofejí rozšířit o Oscara, na nějž ovšem není nominovaná jako herečka, ale jako autorka písně Til It Happens To You, která zazněla v dokumentu The Hunting Ground mapujícím sexuální násilí na amerických univerzitách. Konkurovat jí bude například Sam Smith a jeho song Writing´s On The Wall z bondovky Spectre.

Nominacím na Oscary vévodí s dvanácti šancemi drsné drama Revenant Zrtvýchvstání, které už posbíralo tři Zlaté glóby. Deset trofejí si může odnést postapokalyptický sci-fi snímek Šílený Max: Zběsilá cesta, jehož hlavní hvězdou je Tom Hardy, který je však paradoxně nominován za vedlejší roli v konkurenčním Revenantovi.

Na slavnostním ceremoniálu, který se uskuteční 28. února v Los Angeles, budou k vidění ty největší filmové hvězdy. O cenu za nejlepší herecké výkony usilují Leonardo DiCaprio (49) (Revenant Zmrtvýchvstání), Matt Damon (Marťan), Cate Blanchett (54) (Carol) či Kate Winslet (48) (Steve Jobs).

Reklama

Další články

Načítám