Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisérka Mirjam Landa už dávno není jen ve stínu svého manžela Daniela Landy (55). Pár let po úspěšném uvedení rodinného muzikálu Bílý dalmatin v pražském divadle Kalich s jeho protagonisty zamířila do Ameriky. Muzikál se nyní uvádí ve slavném americkém letovisku Laguna Beach na jihu Los Angeles.

Cesta do Ameriky vedla přes skotský Edinburgh, kde se každoročně koná divadelní festival. Právě tam dílo Mirjam Landy spatřil známý americký muzikálový producent Steve Josephson a rozhodl se, že Bílého dalmatina představí publiku v USA. „Tenhle typ muzikálu v USA chybí,“ neskrýval své nadšení. Příběh se ale musel trochu přizpůsobit americkým reáliím.

„Jsem velice spokojená s výsledkem. Je to neuvěřitelné. Diváci na konci představení aplaudovali ve stoje,“ neskrývala dojetí producentka a autorka Mirjam Landa, která se přijela na americkou premiéru podívat. „Příští jaro plánujeme uvedení Bílého dalmatina v Los Angeles a o rok později v New Yorku,“ upřesnila Mirjam, která momentálně finišuje s přípravou koncertního turné svého muže s názvem Vozová hradba.

To se uskuteční na podzim ve čtyřech českých a moravských městech. Pro Daniela Landu to bude po třech letech první série živých vystoupení. Jeho fanoušci si mohou zahrát na hudebního dramaturga a přímo ovlivnit pořadí a názvy skladeb, které na tomto turné zazní.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám