Hlavní obsah
Článek

Po pěti nominacích na Ceny české filmové kritiky si tvůrci filmu Domácí péče v posledních dnech připsali další úspěch. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs získala herečka Alena Mihulová cenu za ženský herecký výkon.

Znovu objevená herečka nemohla za velkou louži odcestovat, a tak za ni cenu převzal režisér a scenárista filmu Slávek Horák. „Alena svou první zlomovou roli natočila už v sedmnácti letech a od té doby neměla příliš příležitostí, a to je jí nyní padesát. Chtěl bych jménem Aleny velmi poděkovat. Jsem přesvědčený o tom, že z toho bude mít velkou radost,” uvedl během děkovné řeči při převzetí ceny Horák.

Po Křišťálovém globu pro nejlepší herečku v Karlových Varech a ceně za nejlepší ženský herecký výkon od akademie sdružující provozovatele kin NASK je to tak další cena, která poputuje přímo k ní domů. „Mám z tohoto ocenění obrovskou radost. Musela jsem si zprávu od režiséra Slávka Horáka přečíst znovu, abych tomu uvěřila. Mám radost nejen kvůli sobě, ale i kvůli němu. Cenu jsem sice dostala já, ale hlavní zásluhu na všem má Slávek se svým skvělým scénářem a výbornou režií,“ svěřila se bezprostředně po vyhlášení Alena Mihulová, která momentálně pracuje na novém seriálu pro Českou televizi, a nemohla tak ve Spojených státech být osobně.

Není to ale jediný úspěch tohoto filmu, během respektované filmové přehlídky se snímek dostal do žebříčku deseti vycházejících režisérských hvězd na mezinárodní scéně, který sestavuje uznávaný filmový magazín Variety. Slávek Horák se při té příležitosti potkal i s hercem Willem Smithem či s Charliem Kaufmanem.

Reklama

Další články

Načítám