Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již jsme vás informovali, že se v minulosti k Lindě Vojtové do jejího druhého domova v New Yorku nastěhovala také její maminka Taťána. V létě za velkou louži odcestovali také modelčini milovaní prarodiče, hudební skladatel Vadim Petrov se svou manželkou Martou.

Rozhodně to ale nevypadá, že by se uznávaný umělec přemístil do Ameriky natrvalo jako jeho vnučka a dcera. „V mém věku to nepřichází v úvahu, my jsme měli v minulosti hodně příležitostí zůstat v zahraničí a nikdy jsme to neudělali. Každý člověk by měl dospět k tomu, aby si uvědomil, že to, co v této zemi dostal, tak to by měl vracet zpátky,” říká Vadim Petrov.

Na pobyt v New Yorku a okolí ale velmi rád vzpomíná. „Bylo to báječný, seznámili jsme se tam s tolika věcmi, o kterých jsme ani netušili, že existují. Mám ale dva základní poznatky. Když jsme tam byli na návštěvě před čtyřiceti lety, tak jsme se obdivovali tomu, jak Američané žijí. Dnes, po čtyřiceti letech, jsme se obdivovali tomu, jak žijeme my. Moc si toho vážíme, že žijeme v krásné, příjemné zemi, v klidu mezi krásnými lidmi. To si člověk uvědomí až ve stáří,” říká Vadim Petrov a jedním dechem dodává: „Nemám nic proti Spojeným státům, ale nikdy člověk nesmí zapomenout na to, kde je doma. Domov si člověk nese v srdci pořád,” říká autor filmové hudby ke Krkonošským pohádkám či Krtečkovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám