Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Chybí vám sluníčko, teplý vánek a azurové nebe? Zpestřete si zimu dovolenou v některé z pěti nadpozemsky krásných destinací, kde se teplota vzduchu právě teď pohybuje okolo 30 stupňů a moře má jen o pár stupňů méně. Která z nich si letos získá vaše srdce? Na portálu dovolena.cz od STUDENT AGENCY k.s. najdete nabídku zájezdů za stejně příjemné ceny, jako je počasí v exotických rájích.

Zanzibar – nekonečně mnoho odstínů modré

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Symbolem pohádkového ostrova je zelenomodrá voda Indického oceánu, která omývá zdejší pláže s bílým pískem. Na Zanzibaru se návštěvníkům vyplatí přivstat – jedinečnou paletou barev se oceán chlubí především po ránu. Posaďte se na terasu, vychutnejte si dlouhou snídani a kochejte se. Zanzibar nabízí na jihu skvělé podmínky pro pozorování podmořského života, pokud chcete především plavat, vydejte se raději na sever ostrova, kde zůstává na plážích dostatek vody i během odlivu. Na nádherné pláži Ras Nungwi se můžete ubytovat v luxusním hotelu i ve stylových plážových domcích. Zanzibar, to je dokonalá relaxace za skvělou cenu.

Bali – místo, kde čas je jen slovo

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pláže na Bali každý rok okouzlují miliony lidí svojí krásou a průzračně čistou vodou. Indonéský ostrov nadchne všechny, kteří chtějí zvolnit a odpočinout si od rušného životního stylu. Především na severu ostrova čeká návštěvníky atmosféra místa, kde nikdo nepospíchá. Vesnice si udržují tradiční způsob života a právě tady poznáte zručnost místních řemeslníků a také kulturní obřady, kterými je Bali proslulé. Nové obzory objeví návštěvníci ostrova díky balijské kuchyni, která je originální směsicí evropských, indických a čínských kulinářských tradic. Na ostrov by měli alespoň jednou za život zamířit i milovníci vodních aktivit – pobřeží poskytuje skvělé podmínky pro potápění a surfování.

Maledivy – nejromantičtější ostrov na světě

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Křišťálově čistá voda, sněhobílé pláže a neskutečně bohatý podmořský život. Maledivy jsou právem označovány za tropický ráj na zemi. Soustava korálových atolů a drobných ostrovů leží v Indickém oceánu. Maledivy jsou symbolem romantické dovolené a tisíce párů z celého světa míří právě sem na svoje líbánky. Na ostrovech se nacházejí luxusní hotelové komplexy i menší bungalovy a vilky, nabídka uspokojí páry, rodiny s dětmi i nenáročné cestovatele. Pokud si chcete dopřát jedinečný zážitek, ubytujte se v domku na kůlech nad oceánem. Svým obyvatelům dává jedinečnou možnost vylézt z postele rovnou do příjemně teplé vody. Maledivy nabízejí ideální podmínky téměř pro všechny vodní sporty.

Curacao – slavný likér, ale také barevný ostrov v Karibiku

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Znalcům koktejlů se při vyslovení curacao okamžitě vybaví pomerančový likér jasně modré barvy. Svůj název získal podle stejnojmenného ostrova v Karibiku, kde se vyrábí. V dávných dobách se tady ukrývali britští piráti, kteří přepadávali španělské lodě, dnes právě sem utíkají před zimou turisté z celého světa. V lednu se průměrná teplota pohybuje těsně pod 30 stupni a voda má nádherných 27 stupňů. Výborné podmínky nabízí zdejší pláže pro windsurfing, potápění nebo pro rybolov, jde také o oblíbenou destinaci pro golfisty. Curacao proslavily také nádherné přírodní rezervace, kde rostou jedny z největších kaktusů na světě, a žije obrovské množství chráněných živočichů.

Srí Lanka - nadpozemsky krásná kapka v moři

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mořeplavec Marco Polo označil Srí Lanku jako jeden z nejkrásnějších ostrovů na světě. Turistům nabízí ostrov, který svým tvarem připomíná kapku vody, relaxaci na písečných plážích i nádherné památky. Mezi největší lákadla patří královské město Anuradhapura a Sigirija, palácový komplex vytesaný do skály. Na Srí Lance je také jeden z nejznámějších sloních sirotčinců na světě. Zájem turistů pomáhá odborníkům získat prostředky na záchranu slona indického. Ostrov, v minulosti označovaný také jako Cejlon, proslavily čaje. Vydejte se na prohlídku místních čajových plantáží a ochutnejte lahodný nápoj přímo na místě, kde vznikl. Jedno je jasné, na návštěvu ostrova stojí za to si vyčlenit dost času.

Další články

Načítám