Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Němé role v seriálech rozhodně nejsou obvyklé, o to zajímavější bude postava, kterou v seriálu Přístav ztvární herec a především mim Boris Hybner. Bude to nemluvná role pohřebáka Kukačky, štamgasty místní hospody.

„Funebráka hraju úplně poprvé a ta figura se mi moc líbí. Když mě na ni oslovili, říkal jsem, že nechci žádný text a oni mi vyhověli. Kukačka je takový černý brouk, který je v té žoviální hospodské společnosti zvláštní element. Mlčí, kouká, nosí černý nepadnoucí oblek a dřeváky. Ty jsem navrhl já. Je to detail, který ale postavu ozvláštní. Černý oblek jsem nikdy v životě neměl. Když jsem se ženil, tak jsem si ho půjčoval,“ uvedl ke své zvláštní postavě Hybner.

Kukačka nekomunikuje klasickou znakovou řečí, ale posunky, pohledem i pískáním. „V seriálech se vždycky hodně mluví. Má postava je výjimečná v tom, že chtějí-li diváci vědět, co si myslím, musí se na mě dívat. Je fajn, že v této roli můžu využít svou původní profesi,“ řekl.

V Přístavu účinkuje též Hybnerova dcera Vanda. „Zatím jsme spolu v žádném obraze nehráli, jen jsme se potkali v ateliéru, když ona končila a já jsem přicházel. Vanda mi pro štěstí řekla ‚Breptej prevíte‘ a já jí za to dal v duchu téhle tradice herdu do zad. Třeba si tu někdy společně zahrajeme,“ dodal Hybner.

Reklama

Další články

Načítám