Hlavní obsah
Článek

Zdeněk Pohlreich (67) má prý přípravu jídel na štědrovečerní tabuli plně pod svou kontrolou. Na nedávném vyhlášení Mattoni Restaurace roku 2015 před zraky všech přítomných připravil v rekordním čase svůj vyhlášený Vídeňský bramborový salát a hned na místě sklidil od přítomných jedlíků slova obdivu i chvály.

S receptem se obávaný televizní kuchař Pohlreich ochotně pochlubil i nám: „Uvařené brambory oloupu a nakrájím na tenké plátky. Smíchám ocet, olej, cukr, hořčici, sůl a pepř. Šlehám, aby se vše spojilo. Touto zálivkou přeliju ještě teplé brambory. Přidám teplý hovězí vývar, zamíchám a dle potřeby dochutím solí, pepřem či hořčicí. Přidám ještě cibuli a pažitku.“

Právě tento salát připravuje Pohlreich hojně během roku. O svátcích se ale drží tradic. „Mám rád oba druhy salátu. Ten tradiční český s majonézou i ten lehčí, který preferuji, a dá se jíst častěji v průběhu celého roku. Na druhou stranu ani v Čechách už dnes není žádnou novinkou, protože jej u nás připravovali kuchaři a hospodyně už v devatenáctém století,“ řekl Super.cz Pohlreich.

Pokud nelpíte na tradici, můžete si oblíbený bramborový salát Zdeňka Pohlreicha připravit i vy. Tady je recept na dvě porce:

500-600 g malých brambor typu A

150 ml teplého hovězího vývaru

3 lž bílého vinného octa

2 lž rostlinného oleje

1 lž cukru moučka

1 lž hořčice

sůl a čerstvě mletý pepř

3 lž jemně nasekané červené cibule

3 lž nasekané pažitky

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám