Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dánsko může být na svou korunní princeznu Mary právem pyšné. Modrá krev jí ovšem v žilách nekoluje, jelikož urozeného původu je pouze její choť korunní princ Frederik. Dokonce je není ani dánského, nýbrž australského původu, přesto nyní severoevropskou zemi skvěle reprezentuje, a to nejen svými nepopiratelnými vnějšími půvaby.

Ty možná také v roce 2000 učarovaly i dánskému princi, který se tehdy vydal do Sydney na olympijské hry. S krásnou neznámou Mary Elizabeth Donaldson se dal do řeči v jednom z tamních barů, aniž by ona měla tušení, s kým právě hovoří. Mary princi učarovala natolik, že už se jí nechtěl vzdát. Jejich vztah se podařilo tajit téměř dva roky, Mary nakonec získala důvěru i u královny Markéty II. a jejího manžela prince Henrika, kteří později svolili ke sňatku napříč společenskými a mezinárodními vrstvami.

Dánský korunní pár má čtyři děti - Christiana (10), Isabellu (8) a téměř pětiletá dvojčata Vincenta a Josephine. A právě nestarší syn o víkendu rodičům na dovolené v Austrálii připravil perné chvilky, když jej silný proud začal odnášet od břehu. Na pomoc ale okamžitě přispěchali záchranáři, kteří možná ani neměli tušení, že právě zachraňují následníka dánského trůnu...

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám