Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Začátek roku se u vévodkyně z Cambridge (42) nesl jako vždy v duchu narozeninových oslav. V roce 2015 se přitom jednalo o léta Kristova, ale z důvodů těžkého průběhu těhotenství se žádné velké veselí nekonalo. V únoru si dokonce královský pár najal chůvu na plný úvazek, ač se tomu zpočátku Kate bránila. Volba padla na dvaačtyřicetiletou Antonellu Fresolone, která měla fungovat převážně pro tou dobou ještě nenarozenou princeznu. Další se ovšem hledala i pro prince George.

„Antonella se již prokázala jako nedocenitelná pomoc pro vévodu a vévodkyni. Je velmi schopná a skvělá kuchařka. Mají v ní vlastně svou bohyni v domácnosti. Zajistila dokonale, aby byla vévodkyně v těhotenství řádně živena, vaří jí těstoviny a vynikající rizota. Bez ní by to nezvládali,“ sdělil tehdy zdroj z prostředí Buckinghamského paláce.

V dubnu strávili William s Kate v londýnské nemocnici St. Mary’s před očekávaným porodem i jejich čtvrté výročí svatby. Princeznička, kterou si celá Anglie tak zbožně přála, se vyklubala na svět 2. května 2015. Pouhých deset hodin po porodu nádherná a perfektně upravená vévodkyně novorozenou holčičku představila před porodnicí veřejnosti v doprovodu pyšného otce Williama.

Nyní už se jen netrpělivě čekalo, jaké jméno si ponese do života. Charlotte se přitom lidem zamlouvala nejvíc, dostala se dokonce do popředí sázkových kanceláří. O den později bylo jasno, že se jednalo o správný tip. Princezna nakonec dostala rovnou tři jména, a to Charlotte Elizabeth Diana. První oficiální portréty, na nichž princ George svou malou sestru drží a líbá na čelo, se objevily o měsíc později.

Po dalším měsíci se ovšem v médiích začalo mluvit o něčem úplně jiném...Vévoda z Cambridge totiž započal své působení u Východoanglické letecké ambulance (EAAA) a místo vedle něj v helikoptéře obsadila půvabná lékařka Gemma Mullen, která je stejný typ jako Catherine. Britská média pochopitelně začala naznačovat, že by se Kate měla mít na pozoru. Lékařky, která již zachránila mnoho životů a Williama měla zasvětit do mnohých profesních záležitostí, se prý obávala i samotná Kate. Raději se proto na nějaký čas uklidila do bezpečí jejich rodinného sídla Anmer Hall v Norfolku a věnovala se výhradně jejich dvěma dětem.

Veškeré spekulace ovšem rychle utichly a Kate si už poslední měsíce v roce opět naplno plnila společenské povinnosti. V říjnu například zavítala s Williamem na britskou premiéru bondovky Spectre a dorazila v dlouhých, světle modrých šatech od Jenny Packham ozdobená diamantovými náušnicemi. Všechny ovšem překvapilo, že si Kate do vznešených prostor Royal Albert Hall troufla vyrazit bez podprsenky.

Začátkem prosince se Catherine předvedla s novým vzdušnějším kratším účesem a rovněž se jí dostalo cti smět se účastnit nejvýznamnější akce každoročně pořádané v Buckinghamském paláci s největší, nejzdobnější a zároveň prý nejoblíbenější tiárou lady Diany ve vlasech. Tu jí na onen večer půjčila samotná královna Alžběta II.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám