Hlavní obsah
Článek

Novou Miss World se dnes v Číně stala Mireia Lalaguna Royo ze Španělska. Česká Miss World Andrea Kalousová se nedostala ani mezi Top 20, mezi pět nejkrásnějších dívek se probojovaly krásky ze Španělska, Ruska, Indonésie, Libanonu a Jamajky. Andrea však sklízela ovace za své sportovní úspěchy.

O korunku krásy bojovalo celkem 114 soutěžících. Před samotným finále je čekala například i sportovní běžecká soutěž, ve které se Andrea Kalousová umístila v TOP 25.

Kalousová reprezentovala Českou republiku v šatech od Beáty Rajské. Pro finálový galavečer si oblékla bílé zdobné šaty s dlouhým rukávem. „Andrea působí klidně až nesměle, ale pod povrchem skrývá neskutečnou energii a dravost. Právě to jsem chtěla svými návrhy podtrhnout,“ vysvětluje autorka šatů. Mimo to si Andrea vezla i řadu dalších modelů, včetně červené večerní róby z hedvábné organzy a krajky nebo rozvernější šaty ve stylu Audrey Hepburn.

Andrea do Číny odletěla už koncem listopadu. Během několikatýdenních příprav na ni čekalo mnoho aktivit i dílčí soutěže. Zúčastnila se karnevalu, rodinného dne i slavnostního vyvěšení vlajky. „Naučila jsem se spoustu věcí, užila si neuvěřitelný měsíc zábavy a poznala jsem skvělé dívky. Ale těším se na klidné Vánoce s rodinou,“ říká Andrea. „Mám radost z parádního umístění ve sportovní výzvě i celkového v soutěži,“ dodala.

První a zatím poslední Češkou, která v soutěži zvítězila, byla v roce 2006 Taťána Kuchařová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám