Hlavní obsah
Článek

Herečka Jitka Schneiderová se snaží před velkým finále StarDance nestresovat a tanec si chce hlavně užít. Na tanci si prý vytvořila závislost a ani jí nevadí, že kvůli němu letos nezvládla předvánoční přípravy.

Nevznikla vám během StarDance na tanci závislost?

Asi malinko jo. A hlavně si na něj navyklo tělo, protože trénink byl každý den minimálně čtyři až pět hodin. Sama jsem zvědavá, co to udělá, až to ze dne na den skončí. Programuju si do hlavy, že se na to nesmím vykašlat a aspoň třikrát týdně si jít zaběhat, anebo něco udělat, aby svaly nedostaly šok. Ale bude to těžké, protože jsou Vánoce.

Mahulena Bočanová se po StarDance začala tanci věnovat profesionálně. Nemáte už také taneční nabídky?

Majda je velká výjimka, hodně tomu propadla. Já nevím, co mne čeká. S mým tanečníkem Markem Dědíkem (41) máme zájem jet nějaké plesy, abychom tanec ukázali naživo. Pomalu to začíná, ale dál o tom nepřemýšlím. Mám svoji profesi a čeká mne divadlo, kde mi přišla hezká nabídka na činohru, která je spojená s tancem. Tak uvidíme, co z toho bude.

Stihla jste nějaké předvánoční přípravy?

To fakt ne. Jenom jsme se Sofinkou už minulou neděli ozdobily stromeček, abychom navodily atmosféru. Od maminky dostanu cukroví a od táty kapra připraveného na podkovičky a budu dělat jenom salát. A ještě musím zavolat Ježíškovi, který ještě musí sehnat dárky. Ještě v pondělí a v úterý točím Přístav. Stoprocentně to bylo nejnáročnější předvánoční období, jaké jsem kdy měla. Takový frmol jsem ještě nezažila.

Jak jste nakonec dopadla s hubnutím?

Hodně zhubl můj tanečník Marek, já získala spíš ty svaly a sílu. Tanec dělá s tělem divy, je lepší než jakýkoliv sport, je komplexní a nic mě nebolí. Měla jsem jen přetížené koleno a chvilku mě bolelo rameno, ale nic se mi nestalo. Nebolí mě záda, jen jsem občas cítila svalovou a šlachovou únavu z tréninku.

Tenhle týden jste se se svým tanečníkem polévali hasičskými přístroji na Staroměstském náměstí kvůli sázce. Jak k tomu vůbec došlo?

To vzniklo v létě a byla to žádost týmu StarDance, aby si každý něco vymyslel. My tehdy vůbec nepředpokládali, že budeme ve finále. Byl to vlastně okamžik z jednoho mého filmu, na který jsme úplně zapomněli a vypustili to, a teď, protože jsme se do finále dostali, jsme tomu museli dostát. Takže náš nápad to nebyl.

Neodnesli jste to zdravotně?

Vůbec. Dali jsme si grog před i po.

Jaká vlastně vznikla na StarDance parta?

Skvělá. Pro mě to bylo takové jemnohmotné. Nikdo z toho nevybočoval a mezi jednotlivými osobnostmi by velký respekt. Protože všichni jsou to osobnosti, i ty taneční. Všichni jsme toho strašně moc dokázali. A bylo to jako tábor.

Jak si věříte do finále?

Tahle soutěž je o zábavě a sympatiích. Bylo by to hezké, byla bych šťastná i za Marka, který by si to mohl dát do životopisu. Ale my jsme pár, který hodně tančí, což třeba někoho nebaví, ale může to bavit někoho jiného. Záleží i na tom, jak ten večer vyjde. Nedá se nadiktovat sama sobě, aby byl extrémně uvolněný, méně nebo více vtipný. Vždycky se někomu nezavděčíme, takže si jdu naposledy zatančit s geniálním tanečníkem.

Dcera vás sleduje?

Byla tady jednou, ale je to pro ni lepší doma u televize, je to větší klid.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám