Hlavní obsah
Článek

Čištění párou je velkým trendem. Aby taky ne, pára díky své teplotě spolehlivě ničí všechny bakterie a úklid s ní je překvapivě rychlý a snadný. Nepotřebujete žádné chemické prostředky. S některými parními mopy navíc uklidíte téměř celou domácnost. Při nákupu byste ale měli klást důraz na výkon mopu, ten totiž zajišťuje dostatečnou teplotu páry. Mopy s výkonem 1450W a více zničí spolehlivě všechny neviditelné hosty vašeho domova.

Čemu věnovat při nákupu pozornost?

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ačkoliv vám úklid párou výrazně usnadní život, je zde pár detailů, které byste před pořízením mopu měla znát. Pára ničí bakterie až při vyšší teplotě. Proto doporučujeme mopy s výkonem nad 1400W. Spousta výrobků s výkonem okolo 1300W neudrží páru v dostatečně vysoké teplotě a úklid s nimi nemusí mít požadované účinky.

Multifunkční mop 10v1, podlahový a ruční mop v jednom

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Váš úklid bude hračka. Mop od výrobce 21Home s dostatečným výkonem 1500W má totiž hned sedm variabilních nástavců. Během chvilky tak z klasického, podlahové mopu vytvoříte mop ruční. Nástavců pro ruční mop je šest, včetně stěrky na okna, kartáčů na oblast kuchyňské linky nebo koupelny. Prachovkou setřete prach, tryskou vygruntujete náchylné spáry obkladů. Uklízet s ním lze i textilní povrchy, například čalounění.

Mop vyčistí snadno každý kout

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Mop 10v1 21home má podlahovou hlavici ve tvaru šípu. S tělem mopu je propojena ohebným kloubem, který umožňuje i extrémní náklony hlavice, tak abyste se bez problémů dostala i do těžko přístupných míst a rohů. Rukojeť mopu je masivní, má nastavitelnou délku, protože je teleskopická. V případě potřeby si ji snadno prodloužíte. Co se týče podlahových povrchů, uklízet lze vše. Od koberců, přes plovoucí i masivní podlahy, lina atd.

Extra výkonný podlahový mop 21home 1680W

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Další skvělou alternativou pro úklid podlah, zejména větších rozměrů, je parní mop 21home o výkonu 1680W. Oproti multifukčnímu mopu má vyšší výkon, vyšší výtlak páry a větší obdélníkovou hlavu. Stírá tedy větší plochu a proto je ideální pro větší byty, rodinné domy, zkrátka tam, kde je potřeba uklízet pravidelně větší plochu. Nádržka na vodu má vyšší kapacitu, jednak protože mop spotřebuje díky vysokému výkonu více vody a zadruhé, aby byla provozní doba na jedno doplnění co nejdelší. Rukojeť je ergonomická a nastavitelná na dvě délky. Co se týče typů uklízených povrchů, lze jej použít prakticky na všechny druhy podlah.

Antibakteriální účinky, čistí i to, co oči nevidí

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Jak již bylo řečeno úvodem, pára díky své teplotě ničí bakterie, roztoče, plísně, které jsou pouhým okem neviditelné. Úklid s párou tedy i především z hygienických důvodů výrazně doporučujeme domácnostem s malými dětmi. Děti jsou totiž často v kontaktu nejen s podlahou, ale i s různými zákoutími, které během běžného úklidu desinfikované nejsou. Doporučujeme jej ale také rodinám s osobami trpícími na alergie nebo jiná častá onemocnění a samozřejmě starším lidem.

Další články

Načítám