Hlavní obsah
Článek

Jeden z nejbohatších Britů po svém boku samozřejmě nemá neatraktivní partnerku, která by mu na společenských akcích dělala ostudu. Umělec Damien Hirst (50) si prodejem svých děl přišel na závratné jmění, což se pochopitelně projevilo na jeho soukromém životě.

Na afterpárty, která následovala po londýnské premiéře filmu Star Wars: Síla se probouzí, by si nenápadného miliardáře nejspíš nikdo nevšiml, ale jeho doprovod určitě nezůstal bez povšimnutí. Hirstova múza Katie Keight (25) totiž zazářila stejně jako diamantová lebka z dílny jejího přítele, která byla prodána za 100 miliónů dolarů (2,5 miliardy korun). O polovinu mladší modelka si totiž pod sako nevzala podprsenku a ukázala toho více než dost.

Damien Hirst randí s Katie Keight už dva roky. Její předchůdkyní byla Maia Norman, s níž si umělec v pravidelném intervalu pořídil syny Connora (20), Cassiuse (15) a Cyruse (10).

Ústředním motivem Hirstovy tvorby je smrt. K jeho nejznámějším dílům patří zvířata naložená ve formaldehydu, za něž jsou sběratelé ochotni zaplatit závratné částky.

Související témata:
Damien Hirst

Reklama

Další články

Načítám