Hlavní obsah
Článek

Blonďatý hezounek ze Sněženek a machrů Václav Kopta ještě před pár lety rozhodně nepatřil mezi nejvytíženější umělce, teď ale jako by nabídky přehraboval vidlemi! Objevil se v Okresním přeboru, Doktoru Martinovi, Vinařích či Kanclu. Jde prostě na dračku!

„Teď jsem četl na internetu rozhovor s Hynkem Čermákem, ten to měl velmi podobné. Dělá herectví dvacet pět let a kdo by si na něj před šesti lety vzpomněl? Nikdo ho v podstatě neznal. Ivan Trojan už taky pomalu balil svoji kariéru a najednou se natočili Samotáři, otevřeli dejvické divadlo a vyšla hvězda první velikosti,“ říká Kopta.

„Herecký život je velmi nevděčný v tom, že si nekoučujete svoji kariéru sám. Výtvarník cítí sám, kdy jde na něj životní dílo nebo kdy si má rozdělat barvy. Spisovatel si sedne a zapne si počítač. Herec si sedne a čumí na telefon a ten telefon, když nezazvoní, můžete jít zase klidně spát, protože práce prostě není. Jak říká Zindulka, herec buďto leží, nebo běží,“ krčí rameny hojně obsazovaný herec.

Ten je otcem čtrnáctileté Jany a sedmnáctileté Františky. Musí se tedy pořádně ohánět, aby dětem dopřál pohodlné živobytí. „S mou paní Simonou jsme spolu od sedmnácti let, takže celý život. Měli jsme sice pauzy, byly rozchody, ale o to více jsme spolu. Jsme takový celoživotní pár,“ říká Kopta.

Ten na diváky mile zapůsobil rolí rakovinou stiženého pedagoga v televizním překvapení podzimu s názvem Doktor Martin.

„Ani jsem to neviděl. Je to přesně podle originálu a bohužel postava učitele hudby Roberta Fialy v první sérii skončila. Už připravují druhou řadu, a tam se neobjevím. Mirek Donutil to jinak podle mě dává s přehledem. Záporáci se vždycky hrají dobře. Je snazší diváka přesvědčit, že jsem kr***n nebo sebestředný asociál, než být pořád miláček a sluníčko,“ myslí si.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám