Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jana Synková, známá jako magistra Jiřina Kudláková ze série Byl jednou jeden polda či jako teta Kateřina ze Saturnina, a její muž Jan Schmid tvoří pár již přes třicet let. Nepatří ale k hercům, kteří by vystavovali svůj soukromý život, jen sem tam udělají malou výjimku. Byl jí i křest knihy Sežeňte Mozarta.

Na ten s sebou vzali i šestnáctiměsíčního vnuka Huga, který je potomkem jejich společného syna Jakuba a jenž pochopitelně sklidil nejvíce pozornosti.

Schmid je autorem hry Sežeňte Mozarta, již uvádí - jak jinak - Studio Ypsilon (Schmid je jeho zakladatelem), a vysvětluje vznik stejnojmenné knihy: „Náš kamarád, matematik pan doktor Kottas, u nás v divadle velice rád fotografuje. Má obrázky ze všech inscenací, které jsme hráli a dělá to snad už více jak dvacet let. Fotky z představení Sežeňte Mozarta, což je hudební kratochvíle kolem flétny, která je kouzelná, byly tak nádherné, že jsme se rozhodli vydat knížku a k fotkám přidat i text inscenace,“ objasnil herec, textař a scenárista.

Reklama

Další články

Načítám