Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Alena Mihulová momentálně prožívá opravdu šťastné období, které jí odstartoval film Domácí péče. „Už když jsem si poprvé přečetla scénář, věděla jsem, že roli Vlasty musím hrát já. A od té doby jsem šťastná na pokračování,“ vysvětlila herečka, která za svoji roli v tomto filmu dostala Křišťálový glóbus na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Od té chvíle se ovšem nezastavila. Ještě v létě natočila se sexy idolem z filmu 40 odstínů šedi Jamiem Dornanem film Anthropoid, na podzim pak s další americkou produkcí film The Zookeepers´s Wife, věnovala se propagaci Domácí péče na zahraničních festivalech a teď už se zase připravuje na svoje divadelní projekty, seriál pro Českou televizi a na několik českých filmů, na které kývla.

Přesto se do toho všeho stíhá tak trochu jako hlavní hrdinka Domácí péče starat o všechny okolo, a tak jsme ji mohli vidět i na charitativní akci Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, kde předávala ceny nejlepším „tetám“ starajícím se o děti z dětských domovů po celé republice. „Je to nádherná akce a tety dělají úžasnou práci,“ řekla dojatě herečka, která si předávání cen a atmosféru na 9. ročníku akce moc užívala.

A stihla si prohlédnout i taneční vystoupení dětí. „Tanec mám ráda, pro radost si občas zatančím salsu, chodila jsem i do kurzů. A dokonce i ten taneček ve filmu Sestřičky, kde tancujeme s Jiřinou Jiráskovou, jsem vymyslela já. Režisér, můj pozdější manžel, tehdy přemýšlel, jak by to mělo vypadat, a já jsem si vzpomněla, jak jsme s tatínkem doma tancovávali, když jsem byla malá holčička. A tak se to dostalo do filmu,“ odhalila s úsměvem krásná herečka, která teď s napětím čeká, jestli Domácí péče získá ocenění i na amerických Oscarech.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám