Hlavní obsah
Článek

Konec roku má už dnes hitmaker Michal David (63) spojené jen se samými příjemnými věcmi, přesto má ale dva životní zážitky z toho období, na které by raději nevzpomínal. Těsně po Vánocích se dozvěděl o leukémii dcery Míši (†9), která o tři měsíce později zemřela, jeho život byl ale také vážně v ohrožení!

„Třetího ledna 2000 jsme zjistili, že naše dcera Miška dostala leukémii. Život je někdy bohužel těžký a musíme zažívat i takhle těžké okamžiky. Patří to k tomu,“ zavzpomínal na nejtěžší období svého života Michal David.

„Myslím si, že to, co zpívám, je pravda a musíme žít non-stop, ale máme i ty ztráty a nálezy. Celý můj život a to, co zpívám a o čem zpívám, s životem nějak souvisí,“ prohlásil smutně a jako by smířeně.

Před jedenácti lety zase visel život jeho, Karla Gotta, Karla Svobody a dalších na vlásku v cizině. Druhý svátek vánoční by od té doby mohl slavit jako své druhé narozeniny. „Byli jsme na Maledivách a tam jsme přežili vlastní smrt. Přišlo tsunami. Přijít ještě větší vlna, která přitom měla dorazit, tak už tady nejsme,“ tvrdí věcně David. Tsunami v Indickém oceánu tehdy zabilo čtvrt miliónu lidí, z toho devět Čechů.

Michala jsme zastihli mezi samými luxusními auty. Prý je slušný řidič a žádný velký průšvih zatím nemá. „Jezdím v podstatě celkem normálně. Neříkám, že bych jezdil úplně předpisově, na dálnici si rychlostí 160 nebo 170 kilometrů za hodinu jedu. Ale zatím jsem měl štěstí, že mě ještě nechytli,“ dodal veseleji.

Reklama

Další články

Načítám