Hlavní obsah
Článek

V prostorách Stockholmské radnice se ve čtvrtek večer uskutečnil banket pro letošní laureáty Nobelových cen, který, stejně jako každý rok, uspořádala švédská královská rodina. Na opulentním ceremoniálu, který se koná vždy 10. prosince, v den úmrtí švédského chemika a vynálezce dynamitu Alfreda Nobela, nechyběly kromě královského páru ani princezny Victoria (38), Madeleine (33) a Sofia (30). A jedna byla půvabnější než druhá, podívejte...

Někteří z držitelů měli tu čest, že je právě některá z princezen na slavnostní večer doprovodila. Viktorie Švédská, která je v očekávání druhého potomka, jenž by měl přijít na svět v březnu příštího roku, se představila v rudé róbě a zavěšena do letošního držitele Nobelovy ceny za chemii Kanaďana Arthura B. McDonalda.

Nejmladší potomek krále Karla XVI. Gustava a královny Silvie Švédské princezna Madeleine uvedla do sálu druhého držitele ceny za chemii Američana Paula Modricha a konečně rovněž těhotná princezna Sofia, manželka prince Karla Filipa, přijala rámě Takaakiho Kajita z Japonska, jenž letos získal cenu v oblasti fyziky. Sofia by měla porodit první dítě měsíc po Victorii, tedy v dubnu 2016.

Které ze švédských princezen to během ceremoniálu nejvíce slušelo?
Viktorii Švédské
13,2 %
Madeleine Švédské
37,3 %
Sofii Hellqvist
49,5 %
Celkem hlasovalo 13455 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám