Hlavní obsah
Článek

Znají ho především diváci televizí, protože patří k nejznámějším českým dabérům, ale věnuje se dlouhodobě i divadelnímu herectví. Herec Jiří Hromada, který je už nějaký ten pátek také prezidentem Herecké asociace, pro Super.cz pohovořil i o roli, které se musel vzdát, protože by mu zničila život!

„Není to tak dlouho, kdy jsem dostal jednu z hlavních rolí do jedné z inscenací. Nejprve jsem zajásal, protože to měla být role filmového režiséra, tak jsem si řekl, že bych to i vzal, nicméně pak jsem zjistil, že to je pedofil, který využívá svého postavení k tomu, aby zneužíval děvčátka, jež se hlásí v konkurzu. Kdybych jako bývalý prezident gay hnutí takhle šel po ulici, to by mě lidé opravdu poplivali, co si to dovoluji,“ vysvětluje, proč nakonec roli nevzal.

Myslel při tom na Ladislava Chudíka alias primáře Sovu z Nemocnice na kraji města, po němž chtěli diváci vyšetřit, nebo představitele doktora Cvacha, jemuž nechtěli v obchodě nic prodat. Tak si lidé herce s rolemi ztotožňují.

Hromada dostával i nabídky na dabování erotických filmů. „Nikdy jsem žádný takový film nevzal. To není film. Dobrý herec uvzdychá všechno, ale proč zrovna dělat tohle? To je nejlepší doma s někým, koho máme rádi,“ dodal s úsměvem charismatický herec, jenž nedávno radikálně zhubl.

Reklama

Další články

Načítám