Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Časy, kdy Angelina Jolie (48) a Brad Pitt (60) společně okupovali červené koberce i titulní strany společenských magazínů, jsou definitivně pryč. Podstatně větší perspektivu před sebou mají Michael Fassbender (38) a Alicia Vikander (27), kteří budou ozdobou udílení všech filmových cen.

Atraktivní herecký pár sice nedávno prožil partnerskou krizi, ale nyní má dostatečný důvod svůj vztah prohloubit. Michael i Alicia totiž figurují v nominacích na Zlaté glóby a vzájemná spolupráce může výrazně přispět k jejich slávě i možnému ocenění.

Fassbender bude o cenu za nejlepší hlavní mužský herecký výkon v dramatu usilovat díky filmu Steve Jobs. Jeho partnerce se podařil ještě větší trumf, protože má šanci hned na dvě trofeje. Zlatý glóbus může dostat za hlavní roli v Dánské dívce i vedlejší výkon ve sci-fi Ex Machina.

K podobnému partnerskému úspěchu došlo v roce 2009, kdy byli na Zlatý Glóbus a následně i Oscara nominování Brad Pitt za Podivuhodný případ Benjamina Buttona a Angelina Jolie za Výměnu. Popularita dříve obdivované dvojice ovšem od těch časů značně poklesla. Herečtí manželé se letos spolu objevili ve filmu U moře, který ovšem kritiky nenadchnul a diváci jej v kinech bojkotovali.

Tento neúspěch mrzí mnohem více ambiciózní Angelinu, která milostné drama také režírovala. Jejího manžela mohou potěšit alespoň čtyři nominace na Zlatý glóbus pro komedii Sázka na nejistotu. Jeho jméno však v herecké kategorii chybí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám