Hlavní obsah
Článek

Byla to největší, nejzdobnější a zároveň prý nejoblíbenější tiára lady Diany (†36). A v úterý se v ní úplně poprvé objevila vévodkyně z Cambridge Catherine (42). Vybrala si k tomu nejvýznamnější akci pořádanou každoročně v Buckinghamském paláci. Na královninu výroční diplomatickou recepci, jíž se účastnilo na 1500 hostů, Kate přijela i s manželem Williamem (41) v černém Bentley, v němž ji také fotografové s památnou korunkou zvěčnili.

Tiáru s diamanty a perlami nesoucí název Cambridge Lover's Knot Tiara dostala Diana jako svatební dar od královny Alžběty II. v roce 1981. V minulosti přitom klenot od značky Garrand z roku 1914 patřil hned několika členkám královského dvora. Tiára je v současnosti opět ve vlastnictví královny Alžběty II., která ji prý Kate prozatím jen propůjčila.

Maminka následníka trůnu prince George (10) a půlroční princezny Charlotte dosud nasadila tiáru jen třikrát, včetně svatebního dne s Williamem. V úterý výjimečný kousek sladila s róbou od Alexandera McQueena, kterou údajně oblékla již v roce 2013.

Reklama

Další články

Načítám