Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Původem portorikánská transgender herečka Holly Woodlawn (narozená jako Haroldo Santiago Franceschi Rodriguez Danhakl) zemřela v neděli ve věku 69 let po několikaměsíčním boji s rakovinou.

Hvězda filmů Paula Morrisseye a Andyho Warhola, pro nějž byla Holly múzou, trpěla podle své přítelkyně a pečovatelky Mariely Huerty rakovinou jater a mozku. Na léze jí lékaři v losangeleské nemocnici Cedars-Sinai Medical Center přišli v pokročilé fázi letos v červnu. Po léčbě se nakrátko její zdravotní stav zlepšil natolik, že byla propuštěna do domácího ošetřování, v listopadu byla ale umístěna do ústavu s asistenční službou.

Holly se objevila v řadě divadelních i filmových rolí, nejznámější se staly snímky Trash z roku 1970 a Woman in Revolta z roku 1972. Posledním filmem, kde získala menší roli, bylo americké drama z roku  2011 The Lie. O jejím příběhu, kdy v patnácti utekla z domova a vydala se sama do New Yorku, zpíval i Lou Reed ve své písni Walk On The Wild Side.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám