Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Životní příběh Lídy Baarové byl opravdu strhující. A to hlavně jeho milostná stránka! Dodnes se vedou mezi lidmi spory, zda byla prospěchářka, nebo se do zrůdného pohlavára Třetí říše skutečně zamilovala.

Film, který má prostý název Lída Baarová (†86), se snaží přiblížit její osudy ve velkém, však také jeho rozpočet dosáhl osmdesáti miliónů a řadí se k nejočekávanějším snímkům posledních let.

Hlavní hrdinku si zahrála Táňa Pauhofová, jež považuje roli za svou životní. Děs a hrůzu coby její charismatický milenec Goebbels pouští rakouská hvězda Karl Markovics, německá a hollywoodská star Gedeon Burkhard (Komisař Rex, Hanebný pancharti) se ujal postavy tehdejšího slavného herce Gustava Fröhlicha. Hitlera překvapivě přesvědčivě ztvárňuje Pavel Kříž.

V roli matky Lídy Baarové se divákům představí Simona Stašová a podle těch, kteří již viděli pracovní verzi snímku, má jistě nakročeno k získání Českého lva za vedlejší ženskou roli. Ve výpravném bijáku se ale objeví desítky dalších známých herců.

Snímek, na jehož natáčení se tvůrci připravovali patnáct let, vstupuje do kin jednadvacátého ledna 2016.

„Několikrát jsme spolu se scénáristou Ivanem Hubačem už opravdu začali pochybovat, zda se nám nakonec povede Lídu Baarovou na filmové plátno převést. To, že se to povedlo, považuji za velké vítězství,“ raduje se režisér snímku Filip Renč.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám