Hlavní obsah
Článek

První píseň, kterou Michal Hrůza složil po svém návratu na pódia, vznikla pro celovečerní komedii Padesátka Vojty Kotka (36). A už se dočkala i podoby videoklipu. A ten je dost netradiční. Vznikal, jak se říká, přímo na tělo k filmu.

Hrůza měl k dispozici scénář a s tvůrci horské komedie byl během jejího vzniku v kontaktu. „Michal pro nás napsal až nezvykle konkrétní text. Na první pohled je obyčejný, ale má v sobě potřebný nadhled a humor jemný a lehký jako čerstvý prašan,“ hodnotil Vojta Kotek píseň hned po jejím vzniku.

„Většina účastníků běžkařských padesátek je opravdu fyzicky zdatná, ale jsou tací, jako jsme my, kteří se pokouší zdolat padesátku s mizivou fyzickou přípravou. A tak je tento klip o tom, jak jsme se na ni fyzicky připravili - nepřipravili,“ směje se Michal Hrůza.

Režii videoklipu přenechal Vojta Kotek svému kamarádovi Jakubu Štáfkovi, herci z populárního seriálu Ulice. Ten v tělocvičně pověsil Michala Hrůzu na kruhy, kde musel zpěvák zavěšený ve vzduchu přezpívat celou píseň, nutil ho hrát ping-pong a dalším členům Kapely Hrůzy pak připravil náročnou překážkovou dráhu včetně šplhu.

„Ve filmu se běžkuje a jedna jeho část se odehrává v retrostylu sedmdesátých let. Videoklipem k Padesátce chceme právě tahle témata spojit a navázat na ně. Proto teplákovky, červené trenýrky a bílá tílka,“ popisuje Štáfek. Součástí klipu jsou i záběry z chystané filmové komedie, z nichž některé dosud nebyly v oficiální upoutávce k vidění.

Skladbu Padesátka zařadil Michal Hrůza i do svého podzimního turné, kde ji na posluchačích testuje naživo. A právě mezi jednotlivými koncerty se Hrůza se štábem a celou kapelou zavřel do staré sokolovny v pražském Karlíně, kde se cvičební záběry natáčely.

V klipu i ve filmu hrají Jakub Prachař (40), Ondřej Pavelka, Marek Taclík (50), Vilma Cibulková (60), Tereza Voříšková (34) a objeví se i Jiří Mádl (37) a sám Jakub Štáfek.

Reklama

Další články

Načítám