Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Vladivojna La Chia se svojí metalovou kapelou Vladivojsko vyrazila do boje proti palmovému oleji. Kvůli pěstování těchto palem totiž vznikly rozsáhlé požáry, kdy je velká část Indonésie v plamenech a už i řada Čechů odmítá kupovat výrobky, které jej obsahují.

Kapela natočila píseň Bojkotuj palmový olej, která se pokouší osvětlit vážnou situaci, probíhající již delší dobu v Indonésii, kde se požáry pralesů za účelem vytvoření nové plochy pro vysázení palem olejných vymkly kontrole, a zavinily tak největší ekologickou katastrofu v tomto století.

“Ještě nikdy jsem nenatočila žádný aktivistický song, naopak se považuji za relativně nedojímavého, ironického člověka, kterému ještě nedávno přišlo přitažené za vlasy, když si přátelé v hospodě odmítli dát chipsy, obsahující palmový olej. Nicméně situace, která probíhá již několik měsíců v Indonésii, se mnou slušně zamávala, a tak jsem svolala na zkušebnu své Vladivojsko, abychom vytvořili píseň, která se vztahuje k tomuto problému a já k ní pak udělala klip," vysvětlila Vladivojna.

"Bez pralesů se Země neobejde, otázkou ale je, jestli si my zasloužíme tady být. Nedělám z toho žádné umění, jen jsem prostě potřebovala udělat ještě něco navíc než jen to, že už si dám setsakramenský pozor, co si kupuju a co svou koupí podporuju! Také bych ráda doporučila stránky www.pralesdetem.cz, kde si můžete koupit třeba 1 akr pralesa v česko-indonéské rezervaci, která se díky každému daru a příspěvku rozšiřuje. Já už svůj kus pralesa mám a vím, čím obdaruju na Vánoce celou svou rodinu,” uzavřela.

Naživo si mohou diváci píseň poslechnout 8. prosince v Brně a 20. prosince v pražské Malostranské besedě. Vladivojsko zde představí i svou debutovou desku Hořící hlavy, kterou kapela celou zveřejnila na svém profilu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám