Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární německá krasobruslařka Katarina Witt, reprezentující v 80. letech NDR, slaví půlstoletí. Kulaté jubileum by ale této dvojnásobné olympijské vítězce z let 1984 a 1988 určitě nikdo nehádal. Podívejte, jak dnes vypadá jedna z největších osobností tohoto ledního sportu, která nedávno vydala knihu o svém životě.

Katarina Witt byla ve své době důvodem, proč se muži dobrovolně s partnerkami dívali na krasobruslení. Atraktivní sportovkyně platila za sexsymbol, což po ukončení aktivní kariéry potvrdila i pózováním pro Playboy, pro nějž se svlékla těsně před svými 33. narozeninami v roce 1998. Jednalo se o teprve druhé číslo v historii, kdy byl vyprodán celý náklad (prvním bylo vydání s Marilyn Monroe). Přestože se jí dvořil i italský lyžař Alberto Tomba či krajan tenista Boris Becker, nikdy se nevdala, ani neměla děti.

Pro své věrné obdivovatele si letos Witt přichystala dárek v podobě autobiografie nazvané So viel leben, kterou v polovině října představila na knižním festivalu ve Frankfurtu.

Reklama

Další články

Načítám