Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První vlaštovky v podobě fotografií z kalendáře Pirelli vzbudí pozornost pokaždé, jenže vydání pro rok 2016 má pro to mnoho důvodů navíc, a to přestože nahota je tentokrát zcela upozaděna. Projekt americké fotografky Annie Leibovitz má mít totiž mnohem hlubší smysl...

Leibovitz v nejslavnějším kalendáři všech dob neoslavuje krásu žen, nýbrž to, co dokázaly a v čem jsou svým způsobem jedinečné nebo mimořádně nadané. Své čestné místo má mezi třináctkou ženských osobností různého věku a zaměření Serena Williams (34), jež bude zřejmě v kalendáři ztvárněna v téměř heroické poloze, z níž sálá její nezdolnost a síla.

Kromě tenisové jedničky se svým měsícem v kalendáři Pirelli smí chlubit například režisérka Ava DuVernay, jež má na svém kontě například snímek Selma, zpěvačka Patti Smith, výtvarnice Yoko Ono, komička Amy Schumer, íránská umělkyně Ahirin Neshat či bloggerka Tavi Gevinson.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám