Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to sice Slovenka jako poleno, ale americké zvyky jsou čím dál bližší jejímu srdci. Je to logické, neboť Zuzka Belohorcová (48) už několik let trvale pobývá na slunném Miami, kde s manželem Vlastou Hájkem vychovává dceru Salmu a syna Nevia.

Minulý týden krásná moderátorka s celou Amerikou slavila Den díkůvzdání. „Každý rok se snažíme pořádat v tento den větší akce s přáteli. Letos poprvé jsme ale pořádali večeři u nás doma, a to kvůli dětem,” nechala se slyšet Zuza a jedním dechem dodává: „Kvůli Salmě a Neviovi se snažíme udržovat nejen americké, ale i české a slovenské zvyky.”

Přestože tento svátek v minulosti vůbec neslavila, tak se nenechala zahanbit a v duchu tradice připravila spoustu tradičních pokrmů. Například krocana pekla Zuza vůbec poprvé v životě a hned si troufla na sedmikilového macka. „Moje maminka mi skvěle poradila, jak krůtu připravit. Naši američtí známí si pochvalovali, že tak vynikající maso ještě nikdy nejedli,” tetelí se kráska. Belohorcová kromě obřího ptáka připravila za pomoci kamarádky bramborovou kaši, nádivku, tradiční masovou šťávu. Na večeři nechyběly ani řízky a bramborový salát, na kterém jsme si pochutnali hlavně my,” vzpomíná schopná kuchařka Zuzka Belohorcová, která celou večeři zakončila tradičním americkým dezertem.

Související témata:
Den díkůvzdání

Reklama

Další články

Načítám