Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Celý národ stojí za ním a Karel Gott (†80) si je toho vědom! Poprvé od té doby, co vyšlo najevo, že má rakovinu mízních uzlin, se vyjádřil ke své chorobě. „Jednou nohou jsem stále v nemocnici,“ říká.

Podle lékařů prý nejslavnější Čech snáší léčbu dobře. V legraci jim nakázal, aby mu nosili jen dobré zprávy, naštěstí ale všechny laboratorní výsledky zatím vypadají víc než dobře. I proto mohl být před začátkem druhé chemoterapie propuštěn do domácího ošetřování.

Ještě ho ale čeká hodně dlouhá cesta za uzdravením. „Když bude všechno dobře probíhat a nevstoupí do léčby nějaké výrazné potíže nebo komplikace, měla by trvat do dubna,“ říká Gott, který rázně odmítá, že by byť jen na vteřinu uvažoval o hospitalizaci v zahraničí.

A jak se cítil, když se o rakovině dozvěděl? Zprávu muž, který kvůli léčbě nyní nemůže zpívat, zkraje vnímal mlhavě. „Myslel jsem na dcery a na manželku, mé myšlenky byly zkraje zdrcující. Říkal jsem si, jestli je ještě uvidím, jestli budeme ještě společně sedět a bavit se nebo se spolu dívat celá rodina na nějaký film, jestli bude všechno jako dřív,“ přiznává bez sebelítosti s chorobou smířený zpěvák.

„Rodinu si teď užívám opravdu naplno až tak, že někdy se snažím před dětmi nedat najevo, že mi není dobře a zahrát tatínka takového, jako by žádná nemoc neexistovala,“ dodal pro Idnes a nezapomněl pochválit manželku, že o něj nepřetržitě vzorně pečuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám