Hlavní obsah
Článek

Kateřina Sokolová odstartovala novou kapitolu svého života. Modeling vystřídala za herectví. Modelka, která se těší z úspěchů nejen v Čechách, ale zejména v zahraničí, se stala jednou z hlavních hvězd seriálu Last Visa, který v Čechách natáčí čínská produkce. Snímek popisuje osud čínského velvyslance v Rakousku, který zachránil tisíce židů, jimž vydával víza a pomáhal vycestovat z Evropy. Za své činy dostal přezdívku čínský Oskar Schindler.

„Jsem nesmírně ráda za tuto hereckou příležitost a vážím si toho, že mám možnost pracovat s tak profesionálním týmem, který je opravdu početný. Celou dobu točí dva štáby současně a většina herců přejíždí z jednoho štábu na druhý. Například režisér Lu Cheng režíroval akční scény u slavného filmu Kill Bill,” komentuje svou novou zkušenost s herectvím Sokolová.

„Herectví je dřina, ale moc mě to baví a naplňuje, ráda bych se mu věnovala i do budoucna. V rámci příprav poslední tři měsíce podstupuji intenzivní herecký koučing,” říká Sokolová a jedním dechem dodává: „Scénář je perfektně napsaný a tím, že se ještě jedná o natáčení podle skutečné události, celý příběh, který už je tak velmi silný, získává zcela jiný rozměr.”

Nejkrásnější Češka roku 2007 natáčela celý týden s kolegy exteriéry v Terezíně. „Natáčení v Terezíně je velmi náročné. Odevšud jde cítit, co se tu dělo za hrůzy, ale na druhou stranu si myslím, že by toto místo měl každý navštívit, aby si uvědomil, jak se má v životě dobře, a že bychom měli být vděční i za naprosté samozřejmosti každodenního života, o kterých si v této době spousta lidí mohla jen nechat zdát,” říká Katka, která hned po ukončení natáčení v bývalé pevnosti sloužící jako koncentrační tábor odletí na focení katalogu známé značky spodního prádla do francouzského Bordeaux. „Poté odletím točit do Šanghaje, kde mě čeká i tisková konference. Do Česka se tak vrátím pravděpodobně až těsně před Štědrým dnem,” popisuje své plány Kateřina Sokolová.

Mezi další české herce, kteří s kráskou v seriálu hrají, patří Jan Révai či Vlastina Svátková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám