Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) při dočasném propuštění z nemocnice do domácího léčení evidentně pookřál, vypadá odpočatě. Ale návrat do nemocnice, který ho příští týden čeká, protože podstoupí druhou fázi chemoterapie, ho nemá děsit. Stres z nemocničního prostředí mu může podle lékaře paradoxně pomoci!

Tvrdí to alespoň doktor Josef Jonáš, velký propagátor přírodní medicíny, který v minulosti pečoval například o Václava Havla.

„Sice víceméně každý pacient snáší nemocnici špatně, ale má to i své dobré stránky. Například mírný stres a touha opustit ji má značný léčebný význam,“ tvrdí Jonáš v Aha!. Takový stav prý zvyšuje i obranyschopnost organismu.

Karlu Gottovi nicméně velmi prospělo, když se mohl po ukončení první dávky chemoterapie začít scházet s přáteli, samotu nesnáší dobře.

Dobré zprávy přicházejí i od onkologů. Ti totiž říkají, že už během prvního pobytu Gotta ve špitále se zjistilo, které nežádoucí účinky léků hůře snáší a při dalším cyklu chemoterapie tak mohou upravit léčebný postup tak, aby byla pro prominentního pacienta co nejméně zátěžová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám