Hlavní obsah
Článek

V uplynulých dvou letech došlo na poli vrcholového modelingu k nevídané věci, neboť dva ročníky po sobě zvítězily v celosvětovém finále soutěže Schwarzkopf Elite Model Look Češky. V listopadu roku 2013 bodovala Eva Klímková, loni během finále v čínském Shenzenu stanula na stupních vítězů Barbora Podzimková.

Nikdo nevěřil tomu, že by se na Českou republiku opět usmálo štěstí, ale stalo se. Vítěz českého finále Kristian Černík stanul během 32. ročníku světového finále Elite Model Look na druhém místě. Na stejné pozici se umístila i Slovenka Lea Novosedliaková. Finále se poprvé konalo v Miláně, v jednom z nejdůležitějších center světové módy.

„Jsem velmi potěšený z toho úspěchu. Pobyt v Miláně jsem si užil, bavilo mě focení, nácviky chůze, skvělé jídlo, ale hlavně možnost poznat nové lidi a kamarádky,” svěřil se Super.cz Kristian. Student Pražské konzervatoře, který se vždy toužil stát hercem, se už nemůže dočkat dnešního eventu s představiteli prestižního módního magazínu Vogue Italia a prestižního focení pro tento časopis. Už druhým rokem totiž pokračuje spolupráce s italskou mutací módní bible, která zorganizovala soutěž mladých módních fotografů a designérů.

Světovými vítězi letošního ročníku se stali finalistka Anouk z Holandska a finalista Tristan z Francie. Ve výběru patnácti nejlepších nových tváří Elite Model Look získalo dvouleté garantované kontrakty v celkové výši 750 000 eur.

„Jsem velmi rád, že se právě Miláno jako Mekka módy stalo dějištěm 32. světového finále Elite Model Look. Jsem hrdý na úspěch našich českých a slovenských finalistů a na jejich skvělý start do světa módního průmyslu, kterým navázali na vítězství v národním finále Schwarzkopf Elite Model Look,“ říká ředitel soutěže Schwarzkopf Elite Model Look pro Českou a Slovenskou republiku Saša Jány.

Reklama

Další články

Načítám