Hlavní obsah
Článek

V souvislosti s Evou Josefíkovou (34) a jejími rolemi jsme naposledy informovali o pohádce Korunní princ, v níž ztvárnila jednu z hlavních úloh a kterou odvysílá Česká televize na Štědrý den. Právě Česká televize ji obsadila i do dalšího projektu, tentokrát od pohádky zcela odlišného - do psychologického kriminálního dramatu z počátku 20. století Zádušní oběť s Milanem Kňažkem v ústřední roli.

Snímek začíná příjezdem komisaře Mondla (Kňažko) z Vídně do českého městečka, aby vypátral sériového vraha mladých mužů a aby vyvrátil všechny pochybnosti o tom, že se jedná o vraždy rituální. Režie se ujal Jiří Svoboda, s nímž Kňažko spolupracoval již v roce 1983 na filmu Oblouk světla. „Máme společný pohled na svět. Je to režisér, který si nevolí jednoduchá témata. Stejně tak se komplikovanými tématy zabývá i Zádušní oběť. Beze stopy patosu lze říci, že v tom příběhu se hraje o všechno, o život i o smrt,“ uvedl herec.

Zádušní oběť se bude natáčet ve studiích České televize, vyjede se ale i ven - do okolí Prahy a do Třebíče. Kromě zmíněných hrají též Agi Gubiková, Igor Bareš, Adrian Jastraban, Vilma Cibulková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám