Hlavní obsah
Článek

Mezi nejmenší účastníky sobotní Národní potravinové sbírky patřila ještě ani ne roční Evička, dcera Olgy Menzelové (46). Byla to jedna z vůbec prvních příležitostí, kdy krásná producentka předvedla svou nejmladší dceru na akci, kde byla přítomna média.

Olga dorazila v pravé poledne, a hned se připojila k jednomu z dobrovolníků, jehož vozík plnila potravinami. Byla to pro ni úplná premiéra, a vypadá to, že ji tato akce natolik nadchla, že s pomocí bude pokračovat i v nadcházejících letech. Ptali jsme se Menzelové, jaký je v její domácnosti přístup k jídlu.

Vyhazují se zbytečně prošlé potraviny, nebo se s nimi nakládá hospodárně? „Zásadně žádné jídlo nevyhazujeme. Spotřebuju to, co jde, a když nám nějaké jídlo zbude, dáváme ho s Aničkou před dům. Mám tu zkušenost, že si ho vždy někdo vezme. Necháváme ho na parapetu, na stejném místě a v podstatě než se otočím, jídlo je pryč. Suché pečivo jde zase k rodičům do Písku, kde mají slepice. Mrazím i jídlo, které nespotřebujeme, nic nepřijde na zmar nebo do koše. Nám se ale vážně osvědčilo dávat jídlo před dům. Už tam s ním prostě vždy někdo počítá,” říká Olga.

Menzelovi se snaží ze svých dětí vychovat ohleduplné bytosti. „Určitě, Anči má vždycky ohromnou radost, když někomu pomůžeme. Já jsem sama s rodiči procestovala spoustu zemí jako Albánie nebo Rumunsko, kde to třeba v minulosti nebylo úplně jednoduché. A podle toho taky vedu své děti, aby věděly, že jídlo se zkrátka nevyhazuje.“

Reklama

Další články

Načítám