Hlavní obsah
Článek

Během uplynulé soboty v celé České republice probíhala Národní potravinová sbírka. Akce se v supermarketu britského řetězce na pražském Smíchově účastnili nejen běžní lidé, ale také známé osobnosti, které se rozhodly jít příkladem.

Nakoupit vybrané potraviny přišla i Monika Babišová, která tuto akci podporuje od jejího počátku. Ta se v supermarketu blýskla kabelkou Céline, jejíž pořizovací cena začíná na třech tisících dolarech, rozhodně se jí ale nedá upřít, že by nebyla štědrá vůči potřebným.

Její vozík se naplnil až po okraj. Zaměřila se hlavně na děti opuštěných matek, kterým pořídila dětské výživy a přesnídávky. Její účet u kasy pak přesáhl dvoutisícovou částku. Sama nám pak povyprávěla, jak to vypadá v jejich domácnosti s potravinami.

„Já chodím nakupovat jenom dvakrát týdně a v podstatě co koupím, to sníme. To málo, co zůstane, dáme psům, máme teď aktuálně už tři psy. Ale samozřejmě vybírám, co se může dát psům. Pečivo pak sušíme a posíláme na farmu koňům. Nemůžu říct, že bychom jídlem plýtvali,” říká Monika.

Přestože děti Babišových vyrůstají ve zlaté klícce, jsou prý od malička vedené k tomu, aby neplýtvaly. „Minimálně se snažím, aby dojídaly. Ale nemusím je nutit. Mým dětem jídlo chutná a jedí rády, takže jsou prázdné talíře. Mezi naše oblíbená jídla patří těstoviny s nějakou omáčkou, a tam nikdy žádné zbytky nejsou,” říká.

Reklama

Další články

Načítám