Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvačka Lucie Vondráčková (44) má ve svém archivu bezpočet fotografií, horších, lepších i těch nejkrásnějších. K takovým se řadí také černobílý snímek, jenž byl vyfocen pro kalendář organizace DebRA 12 plus 12, která podporuje pacienty s nemocí motýlích křídel.

Ty letos v kalendáři zastupuje desetiletá holčička Makulka. „Mám nemoc motýlích křídel a dost to bolí. Víc by ale bolelo, kdybych neměla kamarády. Vyfotili jsme spolu kalendář. A ty fotky jsou skvělý, i když trochu drsný,“ řeklo děvčátko ke kalendáři.

Jednou z těch ‚kamarádek‘ je právě i Lucie. „Chodíme po světě a myslíme, že jsou naše oči otevřené. Ovšem až při některých nezapomenutelných setkáních se nám podaří vidět víc, dál a ostře. Potkání se s Makulkou je přesně jedním z takových momentů,“ svěřila Vondráčková.

Na fotografii nechybí motiv skla, jenž se prolíná celým kalendářem jako připomínka toho, jak křehká je kůže pacientů se zmíněnou nemocí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám