Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V předchozích kampaních přední české návrhářky Ivany Mentlové se coby tvář kolekce střídaly Miss World 2006 Taťána Kuchařová (36) a topmodelka Greta Slezáková, pro jednu kampaň dokonce pózovaly společně. Před dvěma lety zase byla tváří zimní kolekce modelka Ester Sátorová, manželka tenisty Tomáše Berdycha.

Nyní zvolila návrhářka úplně novou tvář, teprve osmnáctiletou slovenskou topmodelku Simonu Kirchnerovou. U nás její jméno známé příliš není, ale ve světě o sobě už dala vědět. Jako modelka pracuje v New Yorku, Miláně, Paříži, Londýně. Předváděla pro značky Saint Laurent, Céline, Hermès, pózovala mj. pro portugalskou mutaci magazínu Vogue či německý Cosmopolitan.

"Seznámily jsme se během spolupráce pro kampaň Pietro Filipi. Byla jsem z ní nadšená. Pak jsem ji viděla na fotkách z fashion weeku v Paříži, z přehlídky pro Céline, kde jí ostříhali ofinu, a měla jsem úplně jasno," řekla Super.cz návrhářka Mentlová.

Kampaň k zimní kolekci se fotila tentokrát v ateliéru. "Fotili jsme na denním světle. Papír na zemi s vykukujícím betonem mi evokuje sníh. Světlo, vizuální poselství kampaně, vymýšlí fotograf Matúš Tóth. Já jen vždycky chci, aby byl cítit můj rukopis, můj tvůrčí rock 'n' roll," říká návrhářka.

Kolekce je inspirována érou osmdesátých a devadesátých let, v nichž Ivana Mentlová vyrůstala. A také vzpomínkami na film 9 a 1/2 týdne, vyprávějící příběh o vášni vymykající se kontrole. "Letošní zima je pro mě oslavou ženské figury, oslavou noblesního sex-appealu lady v rámci decentních, více či méně přiléhavých střihů. A také volné fazóny. Ženskost, která má nosnost a neschází jí nadčasovost, jež se u pravých kožešin, kůže a jiných ušlechtilých materiálů předpokládá," dodala  designérka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám