Hlavní obsah
Článek

Tohle je kompletní sestava Proměn 2016. Karla Gotta (†80) jako Dona Corleoneho nebo Jitku Schneiderovou (51) coby Catwoman jsme vám již ukázali. Jak se proměnili Roman Šebrle (49), David Prachař nebo Lenka Krobotová? Umřete smíchy!

Kalendář pro rok 2016 se vrátil k tématu filmu a vzniklo 12 portrétů slavných filmových ikonických postav. V kalendáři se setkávají legendární Baron Prášil v podání Lilian Malkiny s Maskou Vladimíra Polívky, kočičí ženou Jitky Schneiderové, nebo Mrs. Doubtfire Karla Heřmánka (76).

"Nejtěžší jsou fotografie s komplikovaným kostýmem nebo maskou. Taková byla letos právě Chantal Poullain a její Kloboučník z Alenky v říši divů, nebo Gandalf s Davidem Prachařem (40). Zdánlivě jednoduché fotografie, jakou je Forrest Gump v podání Honzy Budaře, jsou zase náročné v dokonalém zachycení předlohy. U takové fotografie vám nepomůže ani maska ani kostým," popisuje nástrahy Proměn fotograf Petr Kurečka.

Autoři si dávají záležet na tom, že ne každý na první pohled pozná osobnost, která se pod maskou skrývá. Tak je tomu třeba u postavy plešatého Doktora Zlouna z filmu Austin Powers, kterou vystřihla herečka Lenka Krobotová, dcera herce a režiséra Miroslava Krobota. Dalším příkladem je hrozivá postava Hannibala Lectera, kde si slovenský herec Milan Kňažko zakryl celou tvář a prozrazuje ho jen hrozivý pohled.

"Zrovna Hannibala bych si na stěnu v obýváku ze strachu asi nepověsil, ale Milan Kňažko byl dokonalý. Když jsme začali fotografovat, skoro nemluvil a jen na nás upíral ten strašidelný pohled. Úplně mi běhal mráz po zádech," přiznává druhý z autorů Marek Škarpa.

Neuvěřitelně zábavná je Sestra v akci Báry Hrzánové nebo hrdinský retro Superman v podání sportovce a moderátora Romana Šebrleho (49).

Podívejte se v naší galerii, jak kalendář Proměn, jehož výtěžek z dražby, která se konala na křtu kalendáře, putuje na nadaci Archa Chantal, dopadl. Vybralo se 489 tisíc korun.

Reklama

Další články

Načítám