Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Komedii Jaroslava Soukupa Discopříběh, která je prošpikována hitovkami Michala Davida, zná snad úplně každý. Coby šestnáctiletý pokračovatel slavného hereckého rodinného klanu si ve filmu zahrál Rudolf Hrušínský nejmladší.

Tehdy ještě netušil, že postava kominického učně Jirky bude patřit k jeho nejznámějším rolím. Vnuk legendárního představitele kochajícího se doktora z Vesničky mé, střediskové dnes slaví už pětačtyřicáté narozeniny.

Od té doby mu značně prořídla vlasová pokrývka, ale jinak si pořád udržuje roztomilý kukuč, na který v dobách největší slávy Discopříběhu okouzloval jednu fanynku za druhou.

Ač má na svém kontě řadu rolí, v dospělosti se herectví moc nevěnoval a objevil se spíše ve filmech nevalné kvality.

V roce 1993 si například zahrál po boku Ivety Bartošové ve Svatbě upírů. Tehdy se do sebe dvojice bláznivě zamilovala. Bartošová přitom žila s Ladislavem Štaidlem, a tak jí románek přinesl jen samé problémy.

Hrušínský účinkoval také ve filmové sérii komedií Byl jednou jeden polda. Nejnověji ho diváci uvidí už příští rok v hudební filmové romanci Decibely lásky. A jak už název snímku napovídá, i tento roztančený film bude plný písniček Michala Davida.

Reklama

Další články

Načítám